Doradca gastronomiczny, restaurator nastawiony na odkrywanie nowych trendów kulinarnych. Twórca Dziamski Concept Rest, który z powodzeniem projektuje, otwiera i oddaje w ręce inwestorów gotowe biznesy gastronomiczne w całej Polsce.
2022-2023 Executive chef Lake Hill Resort & Spa grupy Europlan.
W latach 2020-2022 Szef kuchni w Miele Experience Center w Poznaniu.
Przez wiele lat współpracował z Janem A.P. Kaczmarkiem jako manager kuchni Kina Kulinarnego Transatlantyk. Szerszej publiczności dał się poznać w 2015 r. jako uczestnik 4. edycji programu Top Chef Polska.
W 2019 r. brał udział w konkursie Wine & Food Noble Night 2019 r. oraz współtworzył kolację inspirowanej obrazem „Soufra” w reż. Thomasa A. Morgana podczas Kina Kulinarnego Transatlantyk 2019 r.
Juror w konkursach kulinarnych, takich jak Mistrzostwa Polski w przygotowaniu jesiotra, Gęsina nie tylko na Św. Marcina, L’Art de la cuisine Martell, Kulinarny Talent – Robert Sowa, Trendy Chef, Dorszowe Żniwa czy Primerba Cup.
Swoją wiedzę i doświadczenie do dnia dzisiejszego przekazuje restauratorom, szefom kuchni i młodym kucharzom. Był współprowadzącym w programie kulinarnym „WIELKIE OTWARCIE”, którego produkcją i emisją zajmuje się Canal+ Kuchnia oraz Dziamski Studio.